ИМАМ ЛИ ПРАВО НА НАДОМЕСТ?
ТРЕБА ЛИ ДА ПЛАТАМ ЗА МУЗИКАТА?
24.01.2020
Во името на сите продуценти и музички изведувачи, членови на ММИ, изразуваме згрозеност од  вчера објавената вест дека Асоцијата на приватните телевизии „Сител“, „Канал 5“, „Телма“, „Алсат“ и „Алфа“ ја уценуваат Владата со цел да спречат остварување на правата на продуцентите и...
09.10.2019
До кога ќе чекаме да се остварат нашите права? Кој ќе ни го надомести изгубеното во изминативе години? Зошто не ни дозволувате да си ги заштитиме правата?
24.04.2019
„Ми се води љубов“, „Месечина“, „Мачка во вреќа“, „Несоница“, „Чекор“ и „Ти верувам“ се шест нови песни, создадени од „Фолтин“, кои своето место го најдоа на нивниот нов албум „Момома“, а патот до публиката - допрва ќе го трасираат.
22.04.2019
Во својата презентација, извршниот директор на ММИ-Скопје, г-дин Бодан Арсовски, ја претстави актуелната состојба со членството, бројот на пријавени домашни и странски фонограми, билатерални договори, начин на обработка на плејлистите, вршење на распределби итн., како и историјатот на Здружението...
Членка на: