ИМАМ ЛИ ПРАВО НА НАДОМЕСТ?
ТРЕБА ЛИ ДА ПЛАТАМ ЗА МУЗИКАТА?
22.05.2018
ЈАВЕН ПОВИК Седницата на одделните видови носители на права на ММИ од редот на членовите уметници музички изведувачи ќе се одржи на ден 06.06.2018 година (среда) во Клуб на новинари, „Градски Ѕид“ блок 13, Скопје, со почеток во 17 часот.
22.05.2018
ЈАВЕН ПОВИК Седницата на одделните видови на носители на права на ММИ од редот на членовите произведувачи на фонограми ќе се одржи на ден 05.06.2018 година (вторник) во Клуб на новинарите, „Градски ѕид“ блок 13, со почеток во 17 часот.
09.01.2018
На 07.12.2017 година во Белград, во организација на Светската дискографска организација IFPI се одржа деветата по ред Регионална конференција на произведувачите на фонограми. На конференцијата претставниците на ММИ имаа презентација за состојбата во врска со...
29.12.2017
На 7.12.2017 во Белград  извршниот директор на ММИ – Скопје, Бодан Арсовски во име на организацијата потипиша билатерален договор со српското здружение за заштита изведувачки права ПИ. На средбата покрај потпишување на договорот се потенцираше и потребата за соработка на двете...
Членка на: