ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ НА НОСИТЕЛИ НА ПРАВА ЗА СЛЕДНИТЕ ФОНОГРАМИ (народна музика) :

 • Перов са са
 • Циганчица
 • Малешевско модерно
 • Осман ага
 • Девјче девојче
 • Девојче бело
 • Пандев мерак
 • Гајда оро
 • Чочек за дочек
 • Ајде ајде друштво мое
 • Магија
 • Сите мои мераци
 • Леле каква жена
 • Пролет лето есен зима
 • Место не ме држи
 • Цело друштво нека пее
 • Стариот џумбушлија
 • Црногорка
 • Павле ми пие
 • Жени се  Радо
 • Елено моме
 • Аце Аце
 • Кате Кате
 • Тури брате една
 • Девојче бело
 • Девојче девојче
 • Велешките ергени
 • Дано Данице
 • Мајсторе Мајсторе
 • Пожар
 • Цело скопје
 • Дај заиграј
 • Алал да ти е мајсторе
 • Ајше
 • Домаќине добри гости ти дојдоа
 • Да знаеш мори моме
 • Отвори ми бело Ленче
 • Од Топаана до плоштад
 • Маремов чочек
 • Жаклина
 • Пат до Стамолград
 • А бре чичо
 • Пајдушко
 • Македонки Биљбиљанки
 • Стани моме да заиграш
 • Среќата со пари не се купува
 • Пеј животе
 • Слушни ме мајко стара
 • Пајова гајда
 • Севдо
 • Македонец
 • Ништо без народно
 • Пусти биле меаните
 • Затвори очи чалгаџијо
 • Ништо не е како порано
 • Касапско
 • Сум се родил мераклија
 • Вино пијам ем ракија
 • Тргнало ми лудо младо
 • Македонијо мајко страдалнице
 • Едно име имаме
 • Играј смеј се ти
 • Џабе џабе
 • Луда журка
 • Лудило
 • Ајде сестро да запееме
 • Ника марика
 • Јоване јорговане
 • Струмички бељаџија
 • Кате Кате
 • Чукај срце
 • Девојачки чочек
 • Превртена седмица
 • Јована
 • Пејте со мене
 • Кочански чочек
 • Само еден живот имам
 • Мите
 • Тури брате една
 • Лека полека
 • Свири мајсторе
 • Решив да се женам
 • Рум дум дум
 • Јоване море Јоване
 • Земјо македонска
 • Не си го продавај Кољо чифлигот
 • Седнав да вечерам
 • Дафино вино црвено
 • Ај леле леле
 • Љуби ме љуби
 • Кате Кате
 • Врати ми се Наде
 • Кафеано дома врати го
 • Солза за Македонија
 • Една или две
 • Жени
 • Дејаново са са
 • Што имала ксмет Стамена
 • Зурли
 • Се посврши Сербез Донка
 • Илино моме убаво
 • Тргнало ми лудо младо
 • Тапан чука мила мајко
 • Младата маџирка
 • Кирјана вино продава
 • Валандовско зејтин оро
 • Вино пијам рани лекувам
 • Дано Данче
 • Двеста години
 • Добар знак
 • Адреса стара
 • Поарно порано
 • Ќе се женам јас
 • Земи оган запали ме
 • Отвори го пенџерчето
 • Јас те пратив на вода Калино
 • Да ми пукнеш мила мамо
 • Трендафилчето
 • Паланечка тројка
 • На Струга дуќан да имам
 • Погана
 • Ибраим Оџа
 • Цело Скопје
 • Ќе одам јабана
 • Нема правила
 • Ти ми требаш
 • Отвори Јано пенџери
 • Ко два и два
 • Да си моја цела година
 • Ѓерданот ми тропна
 • Сум се родил мераклија
 • А бре воденичаре
 • Судбина
 • Мангуп си
 • Лисичани
 • Не е среќата во злато
 • Мајка
 • Мерак имам кум да бидам
 • Се што имав се ти дадов Илија
 • Како да ти речам мила остани
 • За милион бакнежи
 • Љубовден
 • Со мерак
 • Свири ми брате цигане
 • Дајте една весела
 • Девојче лично убаво
 • Паметиш ли либе Тодоро
 • Тргна ми лудо младо
 • Ангела
 • Не можам да те заборавам
 • Една желба имам
 • Свадба македонска
 • Чаир чаир
 • Дојди ми Лено на перниче бело
 • Бисер Балкански
 • Топаана чочек
 • Свири Сашко 
 • Алал да ти е мајсторе 
 • Три години се љубевме 
 • Дотекла вода студена
 • Кој ја мати водата
 • Добро утро Македонијо
 • Абер ми иде од Могила
 • Ах каде е мојто либе
 • Ако умрам ил загинам
 • Царот неготински
 • Емо мори Емо
 • Сите девојчиња 
 • Петлите пеат
 • Кога тргнав Цвето
 • Пилето ми пее 
 • Мојата серенада
 • Параходот
 • Сестра кани брата на вечера 
 • По друм одам мајче
 • Може ли цвеќе без вода
 • Се заради друг
 • Што ми е мерак пољак да бидам
 • Не барај ме
 • Ој ти доме мој
 • Убава да останеш 
 • Обетка од бисер
 • Години златни
 • Песна за невеста
 • Неверо моја
 • Што ќе ми е таков живот
 • За трошка душа