Архива

Работилница на SCAPR во Скопје, ММИ во центарот на внимание

Главниот град на земјава, Скопје, неодамна беше домаќин на еднодневна работилница, посветена на правата на изведувачите и нивното колективно менаџирање, а наменета, пред се, за Здруженијата на музички изведувачи од регионот на поранешна Југославија. Во...

ММИ-Скопје оствари работна средба со раководството на ЈРП МРТ

Претставници на Организацијата за колективно управување на правата на произведувачи на фонограми и уметници - музички изведувачи ММИ-Скопје, предводена од извршниот директор г-дин Бодан Арсовски, денеска (15.04.2019) остварија работна средба со директорот на ЈРП МРТ,...

ММИ потпиша билатерален договор со Здружението за колективно управување на правата од Албанија – „Грамм-А“

Организацијата за колективно управување на правата на произведувачите на фонограми и уметниците музички изведувачи ММИ-Скопје, потпиша билатерален договор со Здружението за колективно управување на правата од Албанија - „Грамм-А“. Со потпишувањето на овој договор,...

Покана за седница на уметниците музички изведувачи – членови на ММИ во врска со избор на претставници во Собранието на ММИ

ЈАВЕН ПОВИК Покана за седница на уметниците музички изведувачи - членови на ММИ во врска со избор на претставници во Собранието на ММИ Почитувани уметници музички изведувачи, членови на ММИ, Врз основа на член 11, 12, 13, 14 и 15 од...

Покана за седница на произведувачите на фонограми – членови на ММИ во врска со избор на претставници во Собранието на ММИ

ЈАВЕН ПОВИК Покана за седница на произведувачите на фонограми - членови на ММИ во врска со избор на претставници воСобранието на ММИ Почитувани произведувачи на фонограми, членови на ММИ,             Врз основа на...

ММИ на деветта регионална средба на IFPI во Белград

На 07.12.2017 година во Белград, во организација на Светската дискографска организција IFPI, се одржа деветтата по ред Регионална конференција на произведувачите на фонограми. На конференцијата претставниците на ММИ имаа презентација за состојбата во врска со...

Потпишан билатерален договор со Здружението на изведувачите од Србија

На 7.12.2017 во Белград извршниот директор на ММИ – Скопје, Бодан Арсовски во име на организацијата потпиша билатерален договор со српското Здружение за заштита на изведувачките права ПИ. На средбата покрај потпишувањето на договорот се потенцираше и потребата за...

Писма со подршка на ММИ

ММИ Скопје во изминатиот период доби подршка од бројни организации и институции за враќање на лиценцата која беше одземена кон крајот на минатата година. Во продолжение, можете да ја видите содржината на писмата за подршка која ММИ Скопје ја доби од неколку...

Листа на емитувани фонограми кои не се пријавени во ММИ од распределба на МРТВ за 2013 година

Листа на фонограми кое се емитувани според добиените плејлисти од МРТВ за 2013 година, а не се пријавени во базата на ММИ - Објавено на 05.08.2016 -  Напомена: Имињата на изведувачите и насловите на фонограмите се ископирани директно од добиените плејлисти и...

Поддршка за опстојување на ММИ-Скопје во борбата за заштита на сродни права во РМ

Соочени со фактот дека во Македонија не се остваруваат со закон загарантираните права на уметниците музички изведувачи и произведувачи на фонограми поради незаконското одземање на лиценцата за работа на единственото задружение за колективно управување со овие сродни...