Архива

ММИ НА ПРОМОЦИЈА НА „ФОЛТИН“: „Момома“ – Кога правиш нешто сосема поинакво од очекуваното и ги збунуваш сите до радост

ФОТО: Маја Аргакијева „Ми се води љубов“, „Месечина“, „Мачка во вреќа“, „Несоница“, „Чекор“ и „Ти верувам“ се шест нови песни, создадени од „Фолтин“, кои своето место го најдоа на нивниот нов албум „Момома“, а патот до публиката - допрва ќе го трасираат. Во...

Работилница на SCAPR во Скопје, ММИ во центарот на внимание

Главниот град на земјава, Скопје, неодамна беше домаќин на еднодневна работилница, посветена на правата на изведувачите и нивното колективно менаџирање, а наменета, пред се, за Здруженијата на музички изведувачи од регионот на поранешна Југославија. Во...

ММИ-Скопје оствари работна средба со раководството на ЈРП МРТ

Претставници на Организацијата за колективно управување на правата на произведувачи на фонограми и уметници - музички изведувачи ММИ-Скопје, предводена од извршниот директор г-дин Бодан Арсовски, денеска (15.04.2019) остварија работна средба со директорот на ЈРП МРТ,...

ММИ потпиша билатерален договор со Здружението за колективно управување на правата од Албанија – „Грамм-А“

Организацијата за колективно управување на правата на произведувачите на фонограми и уметниците музички изведувачи ММИ-Скопје, потпиша билатерален договор со Здружението за колективно управување на правата од Албанија - „Грамм-А“. Со потпишувањето на овој договор,...